Нови правила за влизане въведоха Белгия и Латвия, предупреждават от българското

...
Нови правила за влизане въведоха Белгия и Латвия, предупреждават от българското
Коментари Харесай

Нови правила за влизане в Белгия и в Латвия

Нови правила за влизане въведоха Белгия и Латвия, предизвестяват от българското външно министерство. Хората, пътуващи за Белгия със аероплан или транспортен съд, са задължени да попълнят и изпратят по електронен път преди пътуването, само че не по-рано от 48 ч. преди идването си в Белгия, формуляр Public Health Passenger Locator Form, който се попълня и изпраща посредством интернет линк. За пътуващите с различен тип превоз, попълването на формуляра е наложително единствено при престой в Белгия, надхвърлящ период от 48 часа. При вярно запълнен формуляр ще получите като SMS код за удостоверение (Confirmation Code), който следва да визиите при чекирането си и качване на борда.

Белгийските управляващи са определили „ зелен “, „ оранжев “ и „ червен “ код за пътешестване във връзка с другите страни и региони. Кодът за всяка страна и регион се трансформира от време на време според от епидемиологичната конюнктура. Ето за какво от Министерство на външните работи препоръчват на пътуващите за Белгия да потърсят настояща информация директно преди да подхващат пътешестване на адрес.

Пристигащите в Белгия от „ зелена “ зона не подлежат на никакви ограничавания, а за идващите от „ оранжева “ зона са избрани условия по страни и региони. Пристигащите от „ алена “ зона подлежат на наложителна 7-дневна карантина и тест на територията на Белгия.  Към 14 октомври 2020 година всички региони в България попадат в „ оранжева зона “ за пътешестване , като пътуващите от България не подлежат на никакви ограничавания.
Тези правила се ползват единствено за несъществени пътувания, в това число туристическите.

При потребност от подпомагане, българските жители в Кралство Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за незабавни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се насочат и на имейл адреса на българското посолство в Белгия:. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл:. 

Подобно е ситуацията и в Латвия, където от понеделник, 12 октомври, управляващите въведоха изискване за попълване на електронен въпросник при влизане на територията на страната. Електронният формуляр, който заменя хартиения подобен, дължим до 12 октомври, е наличен на особено основаната страница. Попълването на въпросника, не по-рано от 48 часа преди пресичането на границата с Латвия, е наложително за всички пътуващи. Въпросникът съдържа данни за контакт, включително е-поща, номер на документ за самоличност/пътуване, адрес на престояване и телефонния номер, както и информация за страните, които пътуващият е посетил през последните 14 дни. След попълване на формуляра системата генерира QR код, който удостоверява, че подадената информация е получена. 

При потребност от подпомагане българските жители в Латвия могат да се свържат с българското дипломатическо посланичество във Варшава, Полша на следните телефонни номера: +48 22 629 40 71, +48 22 629 40 72, както и на дежурен телефонен номер за незабавни случаи в извънработно време: + 48 668 668 813, а също и на eл. поща с адрес:. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл:.

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес:. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР